Gambir Sarawak


Pernah sampai Kuching tak?Kalau anda berjalan di Waterfront Sarawak..pasti anda akan terjumpa orang yang menjual Gambir Sarawak.

Menurut penjual gambir ini..pelanggan utama mereka adalah pelancong dari Semananjung..(i think ini kena buat buat research..betul ke tak).

Gambir Sarawak ini..mempunyai kesan "kebas" keatas kulit...menyebabkan numbness..Kulit tidak akan rasa sakit bila di sapu dgn gambir sarawak.
Orang tua dulu menggunakan gambir ini untuk sakit gigi dan gusi, sengat binatang, atau sengat ikan.

Tapi sekarang ianya di gunakan utk SEX...mainly for premature ejaculation and to sustain erection.

How to use it?

1.koyakkan secubit gambir sarawak...basahkan dgn sedikit air..

2.gaulkan dgn air sampai rata(mixed)

3.Sapukan di tempat yang dikehendaki...dalam masa 2 minit anda akan merasa panas dan kebas ditempat berkenaan.

4.buangkan lebihan gambir tadi..

5.enjoy the gambir..

(harap maklum..penulis tiada pengelaman mengguna gambir..cara-cara menggunakan gambir di petik dari kawan-kawan yg berpengelaman)

Kesan sampingan...

1.allergic reaction..localised allergic reaction.
2.kulit melecet..sebabkan kebas dan panas.
3.pasangan akan merasa kebas ,numbness ,terasa panas..(localised)

Selamat mencuba......

Comments

tokasid said…
Salam mamat:

remember few years back masa aku gi Kucing. Ramai lah kengkawan sini kirim gambir serawak sampai aku dapat bonus sepaket.

Aku try la...nak datok!! punya la panas macam 'kepala' kena cili padi hang tau ka?

Baik tak payah guna gambir la mamat...tobat!tobat!

Kawan2 yg suruh beli pun kata pedih bila apply. Jadi sapa nak gambir Sarawak free, bagi tau aku..kawan2 dah bagi balik kat aku,ada lah dalam 4 paket kot.

Kah3
mokk said…
tokasid..macam mana agak rupa hang kepanasan no...aku rasa kena berdiri depan kipas angin kot..ha ha ha

Actually,cubit sikit..bubuh air sikit and sapukan air itu kat situ...
..then cuci tempat itu semula dgn air to discard the extra gambir...

hang salah teknik kot....
elviza said…
Hi Dok Mok,

Eh, you punya posting kali ni 18SX lah! LOL
mokk said…
Salam Elviza..

..a bit je 18sx..utk general knowledge
Kak Pah said…
Mokk..kitak urang Kota Samarahankah? Actually gambir sarawak tok udah sampe ke United Kingdom... family di Kuching pos ke sitok coz my hubby jual dgn member2 Msia di sitok.. nang sik dinafikan org S'jung nang suka make gambir tok..kawan2 hubby kamek nang selalu nyuruh meli bila kamek urang balit ke Kuching.. kinek tok kamek urang di Sheffield United Kingdom.. masih ada juak urang mauk... boleh dipolah bisnes sitok... hahahahaha

Kamek dolok pernah kerja di kota samarahan di UNIMAS...
mokk said…
Salam Kak Pah..

Apa khabar kitak? Auk..kmek org samarahan..

Boleh lah buat bizness besar gik gambir sarawak tuk di UK..
Zulhilmi Rahim said…
Nak2..hahaha..salah cara pakai le tu..sy pakai ok je..so far..

Popular posts from this blog

Sahabat -sahabat ku.. Semoga persahabatan ini kekal hingga ke Jannah

Selamat Hari Gawai