Posts

Ayid.. Yr journey is just started.

Image
Farith My son , live your life to the fullest.Spread your wings and fly high up in the air. You can achieve much greater things in your life because you’re my son, and I have put my trust in You!I love you son.

Friday Self Reminder..

Image
Assalam buat sahabat yg diRahmati Allah..
A gentle self friday reminder... My blessed friends...
Da'wah or sending tazkirah or sending peringatan is a lot like doing laundry. As you wash the cloth, your own hands get clean in the process. Da'wah/tazkirah/peringatan purifies you as you help others.mashallah let's try to clean ourselves along the way.. Hv a great jumaat..
Keep on istiqamah doing good deeds... if people don't see your good efforts and kindness, it's OK. Allah sees them and that's enough my friends...

Sahabat -sahabat ku.. Semoga persahabatan ini kekal hingga ke Jannah

Image
BUAT RENUNGAN SAHABAT2KU "KITA DAH TAK SAMA DULU". Buat kekawan seusia yang dah melepasi 50an..,Dulu kita muda, sekarang tua
Dulu kita sihat, sekarang sakit sakit
Dulu kita boleh berlari, sekarang kita tak boleh lama berdiri
Dulu kulit kita tegang, sekarang kendur memanjang
Dulu rambut kita hitam, sekarang dah memutih
Dulu kita pimpin anak, sekarang anak dah mula pimpin kita
Dulu kita makan sekehendak hati, sekarang makan berhati hati
Dulu kita kuat bekerja, sekarang dah mula nak rehat sahaja
Dulu ingatan kita kuat, sekarang lupa lupa ingat
Dulu kita bawa anak berjalan, sekarang anak bawa kita berjalan
Dulu ramai kawan sebaya, sekarang membilang kawan sebaya tinggal berapa?Dulu lalu di tanah kubur buat tak tahu, sekarang melintas kawasan kubur hati menjadi sayu....Bilakah aku akan bersemadi di sana...?Cukupkah bekalan kita ke sana....?Banyakkah dosa yang belum diampunNya...?Sudahkah meminta ampun dari orang yang kita hina, kita kata, kita umpat, kita cerca, kita perlekeh, ki…

Suatu Hari di Hari Raya Haji

Image
Pada hari ini bersama pelajar tahfiz gotong royong mengecat dan membersih tapak pembinaan maahad..
Diikuti dgn jamuan Hari Raya.. Nasik arab dan kambing panggang dan ayam panggang..
Berjemaah solat bersama...

Hari Raya Korban 2017

Image
Activiti Hari Pertama Aidil Adha bersama Saudara Kita di Kpg Plaie Kota Samarahan.

Ibadah Qurban..

Image
To my Blessed sahabat... I just have to write abt this.Pagi ni singgah isi minyak di tmpt usual. So i get gd service fr my  unofficial adik- Al amin (a bangladeshi) and i hv reason to start my day with sedekah for him. Not much. sometimes as little as d price of a roti canai and a glass of teh.Me: min, tak tolong org potong lembu raya nanti min?His answer puts him many levels up above me in Allah's sight. I am very sure of that.'Saya kerja lah kaka hari raya..tapi sy ada hantar duit bili lumbu kat kampung saya.  Takde murah kaka. Hujan, ayer naik, lumbu susah dapat. Banyak mahal satu lumbu. Satu ekor rm3000.­čś│Apparently mak n ayah dia pesan, amin makan ke tak makan; duit gaji sebulan mesti put aside utk beli lembu kurban. Katanya he puts aside rm200 lebih utk beli lembu.Mulut tak putus cakap 'Alhmadulillah'. Sejak mula kerja gaji kecik sampai skrg gaji dah naik sikit, setiap tahun mesti ada lembu kurban dia beli utk kampung.This man left me speechless.If eidul adha is …

Kebahagiaan

Image