Posts

Showing posts from March, 2007

GAYA HIDUP....

Image
Sembang di warong.....

Mat: Aku heran la...opis boy pakai henpon harga 2 ribu...aku pakai yang murah je...Banyak nya duit dia orang ya ?

Kaderi: Dia orang banyak kerja part time dan banyak kantau...

Mat: Its not about money...tapi is it necessary?.....atau why u have to spend so much on the phone...kereta pulak modified sana sini...with sound system nya beribu ringgit...

Kaderi: itulah style...serupa jugak bila u beli kereta mewah...jam berjenama....baju berjenama ...life style bah!

Mat:...macam org perempuan jugak...beli emas sebesar "sauh Kapal"....berkilo-kilo....semuanya ni nak menunjuk-nunjuk....siapa lebih kaya ...sapa lebih banyak emas dan sebagai.....nak kan supaya orang respek kat dia orang...

I just kept quiet and listened to their conversation....funny kan?

So it is about the LIFE and LIFESTYLE......

Apa itu lifestyle...how it is different from life?

......Dia orang cakap..."biar pape asal bergaye".
Lifestyle is about ...brand name...and membeli identiti atau memb…

anniversari.......semuga ke akhir hayat....

Image
Setiap 25hb...we never miss nak celebrate hari ulangtahun perkahwinan...walaupun just simple outing..makan-makan. My anak really anxious about hari ini....Maizatul tepon mummy dia ...nak balik kerumah dan mintak permission dari warden asrama.......sanggup "bohong sunat" (ada ke sunat ni?)...semata-mata nak celebrate hari abah dan mummy.....
Saya bagi choice kat dia orang..pilih nak makan kat mana? mummy dia nak kat hotel...budak 3 orang ni sebulat suara pilih seafood restaurant....so kita ikut majority.....

To my beloved wife....
As we sail through life, don't avoid storms and rough waters,Just let it pass. Just Sail.Always remember,Calm seas never make skillful sailors

To my friends out there.......What is that make a relationship strong?TrustUnderstandingWhat else…?




teori relativiti...

Image
Teori relativiti.....
Another example.....kalau dulu tunggu girlfriend satu jam..."boleh cakap tak pe..baru je sampai"..tapi sekarang kalau tunggu isteri bersiap ,bersolek nak pergi shopping...lima minit dah rasa sejam......

Dulu ketiak busuk...kata wangi tapi bila dah kawin...marah bila tercium ketiak....

Banyak lagi example teori relativiti Pak cik Einstein ni......

..sex tu apa mummy?

Image
Alkisah seorg anak pompuan yang baru masuk tadika bertanyakepada mummynya.. 'Mummy, mummy?...... sex tu apa Mi?'..

Terkedulah si ibu..Terasalah akan kemodenan zaman skrg yg berjaya membuatkan manusia berfikiran lebih terbuka.Sesuai dgn konsep pendidikan seks yg sedang hangat diperkatakan,mulalah si ibu mencari jawapan yg sesuai utk anaknya dengan harapananaknya takkan tertinggal dlm arus pendidikan sejagat.Maka si ibu pun mula memberikan jawapan mengenai apa itu sex dengan perumpamaan antara kumbang dan bunga, diikuti dengan pembentukkan bayi dalam kandungan?
...dan diselitkan juga dengan kisah percintaan antara mummy dan daddynya dr zaman bujang lagi sehinggalah dgn kehadiran si comel iaitu anak gadisnya yg bertanya itu..Tiba-tiba si anak menangis teresak2.. Si ibu kehairanan dan bertanya.Si anak menjawab dlm tangisan.. Jawapan mummy tu panjang, ruanganjawabannya pendek saja ni...seraya meyerahkan buku latihan yang tertulis kat depannya (cover)..
NAME:...........
SEX:............

..lasernya mulut...

Terasa nak respond pada remark yang dibuat oleh seorang menteri mengenai bloggers...actually i dont understand kenape dia berbuat demikian? Sebagai seorang pemimpin "educated?" ..generalised statements mcm tu tak sepatutnya keluar daripada mulut nya....

1.Fikirkanlah....Blog bukannya sekadar membincangkan hal-hal politik sahaja,,,,,
banyak lagi blog yang membincangkan ie masalah keluarga...masalah rumahtangga....ada doktor buat blog membincang hal perubatan dan kesihatan....seorang ibu buat blog membincang masalah dan berkongsi pengelaman membesar anaknya yang mengidap penyakit Down's syndrome dan Autism.
Ada blog juga menyampai idea-idea persaudaraan sejagat dan menjurus kearah keharmonian negara.....
Ada ustaz dan ustazah yang berdakwah melalui blognya dan sebagainya......
Tak baik mengata orang "big liar" ...
PEMBOHONG KAH ORANG-ORANG NI......

Susahkan kalau kita cakap main lepas je....menampakan kejahilan dan kebodohan kita sendiri....(memang lah kita tak berapa …

beauty....

Image
After Tenis game yesterday...kita orang lepak kat warong sambil pekena Tongkat Ali Tarik......talking about "Kecantikan wanita". I saje nak provoked budak-budak ni,nak nak tengok views dia orang tentang kecantikan....

My conclusion are......
What do men consider beautiful in women? Most of us believe men only see looks as beautiful simply because the media believes it is true.
They show us busty females with perfect bodies plastered across our television screens, billboards, and posters, or skinny little models posing in barely there undergarments and designer clothing and we automatically think; "The woman of every man`s dreams".......... But ask any guy and you may very well be surprised to learn........ those perfect bodies and skinny models are far from his dream girl.Dia orang tak berape nak pandang..bukan pilihan utk menjadi teman hidup.

, it was actually a woman`s personality that men considered beautiful the most.
They also think that a woman with self-confide…

..tagged

Kawan lama Tokasid telah mengtagged saya.....so terpaksarelalah saya menulis in my blog what's weird about myself....Adakah?

Bak kata Tokasid....sesuatu itu mungkin weird pada pandangan kita tetapi tak weird pada pandangan orang lain...begitu juga sebaliknya....

Apa apapun....we do it just for fun....suke-suke....

Weird 1.
......My wife cakap dan anak-anak i......"abah ..bila tidur...mesti peluk selimut"
My wife always complained ini....asyik peluk selimut instead of her...
I think habit ini terbentuk sejak zaman solo lagi....tak ade bende nak di peluk ,peluk selimut lah......

Weird 2.
......kawan-kawan cakap....muke i ni nampak garang dan tak mesra alam...susah nak senyum tapi bila dah kenal rupanya sangat mesra alam...ha ha ha....
Ya lah ...memang saya akui...hensem memang tak ade...tapi manis ade.....

Weird 3.
.....Phobia....
Bila dah beumur mcm ni...pandai phobia naik kapal terbang....sebelum naik dan semasa dlm 'belon' ...jantung berdebar...tangan sejuk...teloq hil…

true love