Posts

Showing posts from June, 2007

Sibu

Image
...Gambar gambar kat Taiwan.......bukan lah.....
ini adalah Taman Rekreasi Sibu .....
Monumen-monumen nya semua nya berbahasa Mandarin....
..Kita kena belajar bahasa Mandarin....


Sarawak Tenis Interdivision di Sibu

Image
Pergi sibu selama 4 hari utk main tenis interdivision.....seronok juga sekali-sekala keluar dari klinik utk bermain ......sampai muka jadi hitam main tengah panas....


Halo around the sun...

Image
The atmospheric phenomenon which occurred in Kuching 23 of June.......



Dulu masa kecik-kecik ...it was normal for people to believe that such a rare phenomenon was something supernatural or would bring positive or negative repercussions........but actually with today's science.the full ring around the sun just a rainbow.

..Tips utk Ibubapa...

Sempena Hari Bapa...kita terima Email ini...dan sangat menarik untuk di kongsi bersama dan di menafaatkan bersama......Susah nak jadi "Ayah Mithali"......

Berikut ini 21 tips untuk anda ingat dan renungkan!1.Ketika mereka mula tertidur bisikkan suatu doa dan tadahkankan tanganmu, memohon pada Allah ! Mereka akan menjadi apa yang mereka dengar.2. Apabila anda marah atau memukul, secepatnya peluk dan terangkan kenapa itu terjadi dan mintalah maaf.3. Tunjukkan bahwa anda sayang dan mencintai pasangan anda iaitu Ayah atau Ibu mereka. Sebenarnya mereka risaukan perceraian.4. Tersenyumlah tika bertemu mereka, tertawalah bersama mereka.5. Katakan setiap hari bahwa anda mencintai mereka dan peluk mereka sekerap mungkin.6. Anda harus tahu…mainan termahal bagi mereka adalah Ibu dan Ayah. Ajaklah mereka bermain teka teki atau bermain apa saja bersama mereka.7. Ajaklah mereka bersantai bersama di ruang tamu. Dengar pengalaman mereka dan berbincanglan secara terbuka dengan mereka.8. Perun…

..Ari Apai..

Image
Selamat Menyambut Hari Bapak,Hari Abah,Hari Walid,Hari Baba....kalau dalam bahasa Iban...Ari Apai..

Yesterday anak-anak awal pagi dah masuk bilik Abah dan terus cium abah dan peluk abah kuat-kuat....masing mengucapkan ....saaaaaayaaaang abah.

Tak reti nak mengambarkan perasaan masa tu.....sungguh indah !

ROLAND GAROOS...Nadal lagi.....

Image
For the past one week...asyik tidor lewat tengok Roland Garoos Tenis....so malam tadi last...agaknya mami happy kot sebab dah tak ada bunyi gannguan suara tv dalam bilik...atau more time for her...

Awal pagi Farith tanya "siapa menang final bah?"...Farith adalah peminat Federer yang kalah di tangan Nadal..
Nadal is probably the best player on clay...susah Federer nak kalahkan dia.Tapi until he wins other majors on other surfaces such as Australian Open (grass),US open (hard ) and Wimbledon(grass)...he will be the best on Clay only.

Federer and Pete Sampras are the best ....

Saya lebih suka tengok grass and hard surface cos it caters for SERVE AND VOLLEY GAMERS ...For clay...it's slow and caters for BASELINER and good for players yang kuat Spin macam Nadal.....

poligami

Image
Hari ini seorang pesakit Mr B datang ke klinik just about clinic nak close....

Mr B: Doc, i tak sakit tapi nak minta tolong...

Me: Apa yang boleh saya bantu?

Mr B: Saya baru balik dari mahkamah syariah....

Me: so....

Mr B;...Sebenarnya saya memohon kebenaran poligami......dan saya memberi alasan kerana hendak anak......

Me: kan u dah ada 2 isteri ....

Mr B: Ya lah dan Hakim Mahkamah mau bukti yang saya tak mandul....dan mahkamah hendak kan surat dari doktor kerajaan....

Me: memanglah macam tu....mesti dari doktor kerajaan....

Mr B: u ada kenal doktor kerajaan tak? Mintak tolong u bagi tau kat doktor tu ...just buat surat yang menyatakan saya tak mandul....

Me: Tak bolih camtu....doktor ada etika nya sendiri dan saya tak boleh memaksa atau mengarah doktor tu utk menipu mahkamah.
Nanti kena belasah hakim...nahas dan malu nanti....

Mr B: Tolong lah dok.....kita orang dah suka sama suka dah....

Me: tak boleh...doktor tu akan membuat pemereksaan rapi dan u terpaksa memberi air mani u utk di hantar k…

..cocok enggak ?

Image
(sayang sarawak..sungainya sempit...)
Kita selalu dengar banyak masalah bila mengambil pembantu rumah asing....Banyak cerita yang tak baik kita dengar..dan selalu di hebohkan dan yang baik-baik kurang di ceritakan di media dan sebagainya.......

Sekarang bukannya murah nak mengambil pembantu rumah...

Pembantu Rumah dari Indonesia ,kosnya at least 3500 tak termasuk levi dan medical checkup..
Pembantu Rumah dari Fillipina,kosnya 5000 tak termasuk kos-kos yang lain lagi....
dan belum tentu kita mendapat pembantu yang baik...

..Pada hari minggu yang lepas..pembantu rumah kami balik Indon....kesian kat Mami kerana terpaksa buat sorang kerja kat rumah .....kita cuba bantu sedaya upaya dengan tidak "mengharu-harakan " rumah....dan bolehlah tolong sikit-sikit kat dapur.....

Susah juga bila tak ada pembantu rumah.......


Seorang sahabat sedang mencari pembantu rumah dan setelah
diselidik di agensi... senarai akhir... adala 3 orang w…