Posts

Showing posts from May, 2007

..U ade ker malam ni..

Image
Pukul 11.30 malam..telipon berbunyi dgn nada dring Sape(musik org ulu)...dgn dalam keadaan separuh sedar(mamai) angkat telipon....

Bang Abw : doc ! can we talk? tak disturb u ker?

Me: (grrrm plus mengantuk) Tak..it's ok..apa hal malam-malam ni ?

Bang Abw: I accident la doc..(dgn suara sedih)

Me: (terus duduk) u accident kat mana..are u ok ...? ada injuries ke r?
U nak nak datang jambik u ker?

Bang Abw: Bukan accident kereta la? accident tu!

Me: accident ape?

Bang Abw: aku terlepas kat dalam .....takut menjadi pulak!

Me: Ape yang terlepas...?

Bang Abw: Apa lah blurr nya doktor ni.....aku terpancut kat dalam tadi...takut termengandung pulak....

Me: (ape punya orang..siap kate org blurr)...tak pe lah kalau terpancut...mengandunglah ..so what....?

Bang Abw: ...Tolonglah....masalahnya dia bukan bini aku lah....ada ubat tak..? tak kan tak boleh boleh tolong kawan?.....macam mana ni...

Me: so u called me tengah-tengah malam ni ...nak beritahu benda ni je....(dgn nada agak kecewa dan geram)

Ban…

Konvo Uitm

Image
Last Friday 24th may..pergi Kl bersama Farith and Farzana untuk menyaksikan mak usu dia orang konvo kat uitm Shah Alam.....

Melihat beribu-ribu graduan di keluarkan oleh universiti kita...adakah kerja menunggu mereka?

Melihat kepada wajah ibu-bapa yang melihat anak-anak mereka berjaya dan konvo...dapatkah anak mereka mendapat perkerjaan dgn segera dan membantu mereka?




hari guru

Image
Di jemput utk merasmikan Sambutan Hari Guru dan Pasaria Sekolah....anjuran bersama Pibg dan sekolah....dgn niat nak merapatkan hubungan antara ibubapa/penjaga dgn guru -guru di sekolah..... .....yang menyedihkan kaum bapa kurang mengambil berat aktiviti pibg dan sekolah,80% kaum ibu yang datang dan mengambil bahagian......kita cuba elak menganjur aktiviti pada hari bekerja dan di buat pada hari sabtu pun tak datang.....


Betul lah Che Det...!

Image
Never translate IT terms to the Malay Language Why Dr. Mahathir insists on using English for math and science. Because globally people use the language as information and/or technology language at this moment. How dangerous it is if we were to use these words in Bahasa, especially in schools. See example below. hardware = barangkeras
software = baranglembut
joystick = batang gembira
plug and play = cucuk dan main
port = lubang
server = pelayan
client = pelanggan
Try to translate this: ENGLISH :
"That server gives a plug and play service to the clients using either hardware or software joystick. The joystick goes into the port of the client."

BAHASA :
"Pelayan itu memberi pelanggannya layanan cucuk dan main dengan menggunakan batang gembira jenis keras atau lembut. Batang gembira itu dimasukkan ke dalam lubang pelanggan."
Now You Know.... How terrible is it!!!!!

bocor..

Image
(cerita P Ramlee memang best)



Sekarang ni ramai Pelawak kat Malaysia.....tak payah Astro nak program Raja Lawak sebab kat Parlimen kita ada ramai pelawak.....
Sampai "bocor" Leakage" pun nak di buat lawak....(tak gelak pun)..

...Tak sangka banyak masalah bangunan-bangunan yang di buat dgn harga berjuta-juta ringgit tu ya...

Dulu kita dengar problem pembinan Hospital kat Johor..then Alor Star...pas tu bangunan kat PutraJaya dan sekarang bangunan Parliman pulak.....

Depa meeting macam ni kot:

When the hospital Board of Directors asked a panel of doctors to vote on adding a new wing to their hospital, the Allergists voted to scratch it and
the Dermatologists advised no rash moves. The Gastroenterologists had a gut feeling about it, but the Neurologists thought the administration had a lot of nerve, and the Obstetricians stated they were all labouring under a misconception.The Ophthalmologists considered the idea short-sighted…

..meh.bunuh syaitan...lawak 18sx

Image
sungai sarawak dan bandar kuching...



Meh kita bunuh setan...

seorang lelaki berusia lima puluhan baru sahaja kematian isteri akibat
penyakit kronik.
Jiran sekampung menawarkan beberapa
perempuan untuk dijadikan isteri dan teman hidup
barunya. Alasan mereka beliau perlu berkahwin semula
memandangkan anak-anaknya sudah besar malah tinggal
jauh di bandar dan tiada orang yang akan menjaga
makan, minum, sakit, pening si duda itu.

Setelah meminta tempoh dan berfikir sedalam-dalamnya
dia pun bersetuju untuk berkahwin.

Selepas memilih dari beberapa orang calon isteri yang
ditawarkan oleh orang kampong maka dia pun berkahwin
dengan seorang perempuan yang agak muda

berusia dalam lingkungan dua puluh lima tahun. Selepas
majlis pernikahan mereka pun hidup bersama seperti
pengantin baru yang lain....

Isteri barunya sering ke surau pada setiap petang
Khamis mengikuti kuliah agama yang sering diadakan
secara mingguan dengan pesyarah jemputan yang diundang
khas mengajar ag…

Once upon a time......

Once upon a time.......population was a problem..now it is a flourishing mass market....

Once upon a time.......competition brought out the best,now it brings out the worst in people....

Once upon a time...there was a golden rule...now if you have gold you rule....

Once upon a time.....truth telling was good for your soul...now it is bad for promotion...

Once upon a time...beauty was in the eye of beholder...now it is booming business...

ONCE UPON A TIME...THE GOVERMENT WAS CLEAN AND SEX WAS DIRTY...NOW ONE DOESN'T KNOW......

Mother's Day

Image
SELAMAT MENYAMBUT HARI IBU...

...kepada kawan-kawan yang masih mempunyai ibu,emak ,mami, umi,mama....jangan lepaskan peluang yang ada utk menyatakan..menunjukkan..memberi....kasih sayang kepada nya.......
....sejak kehilangan emak beberapa tahun yang lalu...sedihnya masih terasa...setiap makanan yang diminatinya,perkara-perkara yang pernah dilakukannya mengingatkan..dan mengimbaukan kembali ingatan pada Allahyarhamah...

CERITA UTK RENUNGAN...(email dari kawan..tq).
A man stopped at a flower shop to order some flowers to be wired to his mother who lived two hundred miles away. As he got out of his car he noticed a young girl sitting on the curb sobbing.He asked her what was wrong and she replied,"I wanted to buy a red rose for my mother. But I only have seventy-five cents, and a rose costs two dollars."The man smiled and said, "Come on in with me. I'll buy you a rose." He bought the little girl her rose and ordered his own mother's flowers.As they were leaving h…

Siapa bilang......

Image
SIAPA BILANG KURUS ITU CANTIK?.........
Nak tengok pun ngeri....so jangan lah sampai tak makan langsung dan menyiksa diri kerana nak menguruskan badan.....
All u need to do is...go and see your Pakar Pemakanan atau your family Doktor ....boleh lah discuss your ideal weight and kenali "Do's and Don't" dalam dieting....
..''check your BMI...


DIET = DIE with T

Scale can be scary...

Image
.....lately makan banyak sangat......pagi ,nasi lemak....lunch heavy......malam pun makan banyak........

....Bila ternampak Weighing Machine....ngeri.......